Om oss

Vi träffades under en vidareutbildning för tjänstehundsteam – Susanne och Camilla som hundförare och Sara som utbildare från Svenska Terapihundskolan. Sedan dess har vi arbetat för att fler ska få uppleva de positiva hälsoeffekterna av mötet med en hund och nu driver vi Svea Hundtjänst tillsammans. Vi arbetar själva med våra hundar på äldreboenden, skolor och bibliotek samt inom LSS-verksamheter och ser det som ett privilegium att få hjälpa och glädja andra.

Dagligen får vi uppleva hur utbildade hundar hjälper och glädjer de människor vi och våra team träffar på olika verksamheter och vi brinner för att fler personer i samhället ska få uppleva de positiva hälsoeffekterna av att få träffa ett utbildat hundteam.

Camilla är undersköterska och sedan många år verksam inom friskvård och mental träning. Med hundkollegerna Ester och Garvin arbetar hon inom LLS men även demensvården.
Sara, som driver Svenska Terapihundskolan, har mångårig erfarenhet inom utbildning av sociala tjänstehundsteam och arbetar med sina hundkolleger Kompis och Stella främst inom pedagogiska verksamheter. Susanne har länge arbetat med krishantering och varit verksam med sin hundkollega Wille inom vård och omsorg.

Vi på Svea Hundtjänst hjälper verksamheter som vill börja arbeta med en utbildad besöks-, terapi- eller skolhund att hitta en lämpligt team, alltså hund med förare. Vi förmedlar också uppdrag inom olika verksamheter till utbildade hundteam.

Vi är också H-märkta.

Camilla Flachsbinder
camilla@sveahundtjanst.se
0707- 35 46 10

Susanne Roslund
info@sveahundtjanst.se
070 – 920 15 85

Sara Karlberg
010-171 99 99